Educate for Social Well-Being

Τμήμα: Ε’1

Σχολικό έτος: 2022-2023

Εκπαιδευτικός: Ζιάκα Κατερίνα ΠΕ06

Το έργο υλοποιήθηκε από τους μαθητές του Ε’1 σε συνεργασία με μαθητές σχολείων της Πορτογαλίας (EB Casal do Marco), της Τουρκίας (Tüpraş İlkokulu, Ö. Küçükyalı Tekden Primary School) και της Ιταλίας (IC Zumbini Cosenza( Scuola Primaria di via Milelli) και διήρκεσε 7 μήνες. Έχοντας ως επίκεντρο τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας που έθεσε η παγκόσμια κοινότητα, τα παιδιά εργάστηκαν επάνω σε κάποιους από αυτούς τους 17 στόχους όπως η ανάγκη εξάλειψης της φτώχειας.

Στόχος αυτού του έργου ήταν να ενδυναμώσει τους μαθητές με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και συμπεριφορές για ενεργή, θετική και υπεύθυνη συμμετοχή σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας προτεραιότητα σε δραστηριότητες που προάγουν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της δέσμευσης για ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα παιδιά όλων των χωρών δημιούργησαν το logo του προγράμματος, αφίσες, συνεργατικό ebook, projects με ανακυκλώσιμα υλικά, παρακολούθησαν ταινία και διάβασαν βιβλία ανοίγοντας ένα παράθυρο στην παγκόσμια κοινότητα και τις ανάγκες της.

etwin

https://www.canva.com/design/DAFltfmDPjc/JQOnNe3GuulNqMKVntlpsQ/view?utm_content=DAFltfmDPjc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink